ONZE DRIEDAAGSE REIS 2018

op 20 -  30 april - 1 mei 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een driedaagse reis naar

Scherpenheuvel, Sankt Marien/ Kevelaer (Dtsl),

 

De organisatie “De Vrienden van Lourdes” streeft er naar het bedevaartgebeuren in de kijker te stellen, in het bijzonder, de bedevaart naar Lourdes.                                                                                                   Vrienden van Lourdes zijn vrienden van Maria. Maria, die ook op andere plaatsen en gelegenheden aanspreekbaar is. Dichtbij is er Dadizele, Oostakker, Banneux, Scherpenheuvel… en ook nog: het bij ons  minder bekende Duitse Kevelaer. Voor de zesde keer de onderneemt de afdeling Roeselare een driedaagse bedevaartreis daarheen.

 

 

In bedevaartsoorden zoals Sankt Marien Kevelaer dat dit jaar zijn 375 jarig bestaan viert vervoert zijn pelgrims uit de banale woestijnwereld naar een religieuze oase.

De bidplaatsen zoals de Genadekapel, de Mariabasiliek, zijn Kaarsenkapel, zijn sacraments- en biechtkapel met zijn kleurrijke glasramen, mozaïeken en bronzen, beelden en kostbare kunstvoorwerpen scheppen een sfeer en religieus bewustzijn.  Ook de omgeving met het Forum en bronzen bijbelse beelden in de straten vormt een uniek kunstvol patrimonium.

 

Bedevaarten is ook onder geestverwanten even stilstaan en zich bezinnen of gezamenlijk vieren.  Daarom zorgen wij voor een comfortabele reis, op een rustig ritme en op locaties zoals een abdij van Maredsous  zich daartoe leent.

Bedevaarten is een groepsgebeuren.

Onder de menigte voelt men weer zich verenigd in een volkskerk en wordt men meegezogen in de rituelen, ceremonies en groepspraktijken. Daar valt de schroom van zijn geloofspraktijk weg. Men durft er knielend bidden, een kaars ontsteken, uit volle borst meezingen.

 

Deze driedaagse cultureel religieuze reis gaat door tijdens het weekend van 1 mei. 

 

De reis, inclusief logies, gidsbegeleiding, alle maaltijden tot dinsdagmiddag inbegrepen kost 295 euro, opleg 30 euro voor singlekamer.

 

Info en inschrijving bij De Vrienden van Lourdes/ Roeselare tel. 051 20 43 81 – vriendenvanlourdes.roeselare@gmai!l.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reis Kevelaer-Tongeren 2016

 

Noem het een bedevaart, een reis of een deelname aan een uitzonderlijk cultureel evenement als de zeven jaarlijkse Kroningsfeesten in Tongeren en de Mariaverering in net Kunstvolle bedevaartstadje Kevelaer.    Het zit er allemaal  verpakt in het bijzonder initiatief van “De Vrienden van Lourdes” in Roeselare.

Op 3- 4 -5 juli reist men voor de vijfde keer naar het Duitse bedevaartsoord Kevelaer Niet iedereen kan naar het verre Lourdes maar wil toch eens naar een  Mariale devotieplaats.

Maar eerst nemen wij op zondag 3 juli deel aan de Kroningsfeesten in Tongeren.In Tongeren werd van oudsher Maria er vereerd als “Oorzaak onzer blijdschap” Na de kroning van het beeld in 1890 werden om de zeven jaar, dit jaar voor de 18e keer de kroningsfeesten gehouden met een plechtige hoogmis, een grootse processie in de prachtige versierde straten en een avondspel.

Wij volgen om 10u. de pontificale hoogmis met de reliekentoning in de Mariabasiliek.

Na het middagmaal bezoeken wij de feestelijk versierde straten van de mooie oudste stad van Belgie . Om 15u nemen wij onze gereserveerde plaats in op tribune voor Kroningsprocessie, erkend als immaterieel cultureel erfgoed.. 18 groepen met 3000 figuranten, muziekkorpsen en praalwagens komen er voorbij.

 

 Na de processie vertrekken wij naar het Parkhotel in Kevelaer voor het avondmaal en verblijven er twee dagen in vol pension.

 Kevelaer is een idyllisch stadje, boordevol Bijbelse cultuur dat jaarlijks één miljoen bedevaarders trekt. Maria wordt er vereerd als de “Troosteres der bedroefden”.  Het Heiligdom met zijn kunstvol patrimonium waaronder de Genadekapel, de Kaarsenkapel, de Maria basiliek, de Biecht-en Sacramentskapel en de Orthodoxe St.-Jozefskapel met het Forum voor ontvangst van grote groepen ligt centraal in het commercieel en toeristisch centrum van Kevelaer.

Op maandagmorgen houden wij met onze groep een eigen misviering in de kaarsenkapel met zijn 150 bedevaartkaarsen. Met een plaatselijke gids bezoeken wij het stadje en de verschillende bidplaatsen van het heiligdom. Wij houden er onze eigen gebedsvieringen en laten ruimte voor individuele tijdsbesteding.

Op dinsdag volgen wij het dagelijks Hohambt in de Mariabasiliek.

Na het middagmaal keren wij huiswaarts via het Kloosterdorp Steyl met zijn klooster, kloostertuin, Missiemuseum en andere bezienswaardigheden. In de mooie kapel van het St. Michaël klooster houden wij een Maria bezinning en vooraleer naar huis te vetrekken nemen wij een korte snack in een ,nabije cafetaria.

 Kostprijs 295 euro (2ppkamer) inbegrepen ticket Kroningsfeesten Opleg singelkamer 30 € .

De De Zaterdagse kaarsjesprocessie. Klik hier

Gidsbeurt doorheen Kevelaer. Klik hier

Bedevaartreis naar Kevelaer 2015

;

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now