top of page

Kroningsfeesten in Tongeren

 

Op zondagen 3 en 10 juli om 15u. en op dinsdag 5 en vrijdag 8 juli om 19u zal de Kroningsprocessie door de straten van Tongeren trekken en om  22.30u is er op de Grote Markt een avondspel.

In beide manifestaties wordt het leven van Maria en Christus uitgebeeld. 3000 figuranten nemen er aan deel. Het is de grootste processie van het land dat slechts om de 7 jaar doorgaat, dit jaar voor de 18e keer. Deze manifestatie is dan ook genomineerd als immaterieel Cultureel Erfgoed en is uitgegroeid tot een gebeurtenis die tot ver onze landgrenzen bekendheid heeft verworden Meerdere honderdduizenden bezoekers worden er verwacht wordt waar ook op 5 juli  koning Philippe en koningin Mathilde zullen aanwezig zijn.

Aan de hand van teksten uit het evangelie, ondersteund door enorme licht en klankinstallatie wordt tijdens het avondspel de processie op een groot podium her uitgevoerd in de schaduw van de basiliektoren en in het historisch kader van het stadhuis.

.

De afstand naar Tongeren bedraagt 330 km. Zoals verleden jaar met het bijwonen van het passiespel in Tegelen kan deze reis ook gecombineerd worden met een bedevaart naar Kevelaer, 210 km daar vandaan.

 

Klik hier voor een impressum over Steyl

 

 

 

 

TONGEN BEREIDT ZICH VOOR OP HET FEEST. Klik hier

Klik hier voor de reisfolder

bottom of page